Over ons

Diëtistenpraktijk van Mariëlle Faber

Over Mariëlle Faber

Zit je niet lekker in je vel? Door je gewicht last van een verhoogde bloeddruk, cholesterol of bloedsuikerspiegel? Wil je dit doorbreken of juist voorkomen? Je kunt bij mij afslanken op een prettige manier. En bij het gebruik van medicijnen, is de kans groot dat je er steeds minder van nodig hebt. Oprecht en vertrouwd neem ik de tijd om te luisteren naar je persoonlijke situatie. Na een heldere uitleg en advies ga je aan de slag. Werken aan het omkeren van ongewenste eetgewoontes. Stap voor stap of misschien rigoureus.

Ik zorg ervoor dat je positief de deur uit gaat.

Over Rosalie Giesbertz

Mijn naam is Rosalie Giesbertz. 

In 2021 ben ik begonnen met werken bij Faber Diëtetiek, waar ik elke woensdag aanwezig ben. Met veel plezier en dankbaarheid help ik mensen met gezondheidsproblemen, ondergewicht, overgewicht en sport gerelateerde doelen helpen naar een passende en haalbare leefstijl. Daarnaast ben ik iemand die graag luistert en meedenkt in oplossingen.

 Wat ik leuk vind is om de cliënt te laten zien dat je binnen een gezonde leefstijl (passend bij het doel) niet alles hoeft te laten en dat je geen drastische maatregelen hoeft te nemen om stappen te maken. Door samen in gesprek te gaan, kunnen we samen kijken naar een realistische aanpak.

Naast diëtist ben ik ook werkzaam als sportcoach en geef ik groepslessen en personal training aan verschillende doelgroepen. In mijn vrije tijd sport ik dan ook graag zelf en houd ik mijn kennis omtrent voeding graag up to date.

Diabetes

Heb je diabetes en gebruik je hiervoor medicijnen of moet je insuline spuiten. Of heb je een risico om diabetes te krijgen? Is je geadviseerd om gezonder te gaan eten, maar weet je eigenlijk niet helemaal wat je moet gaan doen?

Op welk punt je ook staat in je behandeling, de juiste voeding en een gezondere leefstijl kan echt het verschil maken in het verbeteren van je gezondheid.

Dus wil je voorkomen dat je (steeds meer) medicijnen moet gaan gebruiken of is het je doel om te proberen om juist van sommige medicijnen af te komen? Ja, dit is mogelijk. En om jou kans van slagen zo groot mogelijk te maken is er een goed plan van aanpak nodig. En daar ga ik jou bij helpen.

In het eetpatroon wat je gaat volgen, ga je minder koolhydraten eten. Het wordt dan ook wel een koolhydraatarm dieet genoemd. Ik zal ik je op een eenvoudige manier vanalles over uitleggen. Ik kan je goed helpen, omdat ik weet wat succesvol heeft gewerkt bij anderen. En zelf heb ik ervaring met koolhydraatarm eten, dus ik weet welke producten goed zijn en waarmee je het misschien lastig gaat krijgen.

En naast die koolhydraten is er natuurlijk meer belangrijk voor een gezond eetpatroon zoals gezonde vetten, hoeveel maaltijden je per dag nodig hebt en hoe je dit gaat combineren met misschien wel je gezin, werk of sporten. We maken er samen een totaalplaatje van.

Afvallen

Misschien is dit wel de eerste keer dat je aan de slag gaat met je gewicht. Maar het kan ook zomaar zijn dat je al vaker hebt gelijnd. De ene keer was misschien wel geslaagd en een andere keer kan het heel erg zijn tegen gevallen.  

Op  mijn spreekuur denk ik natuurlijk met je mee over de juiste aanpak van je eetpatroon om het deze keer tot een succes te maken.

En welke aanpak je ook kiest, dat mag je zelf beslissen. En natuurlijk kan ik je helpen met deze keuze. Ik heb ervaring in het adviseren van een ‘gewone’ gezonde voeding maar ook met een koolhydraatarm dieet (van heel streng of wat minder streng). Ik kan je de voordelen en nadelen veel diëten vertellen, zelf heb ik namelijk inmiddels meerdere uitgetest. In veel gevallen wordt er een advies opgesteld waar jij je prettig bij voelt. Soms kan je ook opdrachten mee krijgen voor thuis zoals het bijhouden van een eetverslag of aan de slag met het zoeken van gezonde recepten.

Tijdens een gesprek, en dan vooral tijdens de eerste afspraak, wil ik vooral graag weten wat belangrijk voor jou is. Wat je motiveert om met je eetpatroon aan de slag te gaan. Wie gaat je helpen en wat zijn je knelpunten? Er is altijd ruimte om je vragen te beantwoorden. En uiteindelijk stap je naar buiten met advies of een opdracht, wat bij jou past. Je eetpatroon verbeteren kan je stap voor stap doen of heel streng, ik zal je hierin begeleiden.

Na de eerste afspraak ga jij aan de slag en zie ik je graag terug voor een volgende afspraak als je dat wilt. We kunnen het gewichtsverlies in de gaten houden, nieuwe doelen stellen en als je ergens tegenaan loopt, bedenken we daar een goede oplossing voor.

Koolhydraatarm dieet

Een voeding met minder koolhydraten werkt goed bij diabetes. Maar deze eetstijl is ook erg geschikt als het je wens is om af te vallen. Voor een goed resultaat, is het wel belangrijk om dit op de juiste manier in te gaan zetten. Wil je juist heel streng op de koolhydraten gaan letten of kies je voor een minder strikte beperken?

Ik kan je precies uitleggen wat je gaat eten als je geen of minder brood, rijst, pasta, aardappelen en toetjes mag. En welke tussendoortjes zijn geschikt? En is het waar dat je volop vette producten mag gebruiken? Deze en andere vragen beantwoord ik graag voor je.

Ik deel aan jou mijn kennis, zodat je passende alternatieven kan bedenken. Daarnaast heb ik zelf ook echt een positieve ervaring met het volgen van een koolhydraatarme voeding. Je kan dus ook echt met praktische vragen prima bij mij terecht.

Samenwerking en kwaliteit

Faber diëtetiek is aangesloten bij alle zorgverzekeraars en ketenzorggroepen in de regio. Daarnaast ben ik geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. De praktijk doet mee aan wetenschappelijk onderzoek door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Het Nivel kent een zeer strikt privacybeleid en ontvangt van mij geen informatie waarmee je als cliënt direct geïdentificeerd kan worden. Je kunt hierover meer informatie bij mij opvragen en vanzelfsprekend laten weten als je hier niet aan wil deelnemen. Meer informatie is te vinden op de website van Nivel Zorgregistraties eerste lijn: www.nivel.nl/zorgregistraties en voor de privacybescherming https://www.nivel.nl/nl/NZR/over-nivel/privacybescherming

Beste lezer,

Bedankt voor het bezoeken van mijn website. Graag wil ik je laten weten dat ik heb besloten om per 1 juli mijn diëtistenpraktijk over te dragen. Het is voor mij na 19 jaar werkzaam te zijn als diëtist, de tijd om naar een andere uitdaging op zoek te gaan. Mijn praktijk wordt overgenomen door diëtistenpraktijk Ellen Kant. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij en haar collega’s mijn praktijk op een prettige manier zullen voortzetten. Mijn collega Rosalie Giesbertz blijft trouwens wel werkzaam in Den Bosch. De gegevens van de nieuwe diëtistenpraktijk zijn: www.voedingsadviesvlijmen, telefoonnummer 06-44624781.

Hierbij wil ik alle cliënten bedanken voor het vertrouwen in mijn dieetbegeleiding.

Alle goeds en vriendelijke groeten,
Mariëlle Faber